Eesti tippkokkade žürii hindas Tallinnas peetud toidumessil Eesti parimate noorkokkade võistlusel parimaks Pärnu kutsehariduskeskuse kokanduseriala õpilase Kristiina Sireli valmistatud road.
Tellijale
Hõbelõhe tõi parimale noorkokale kulla
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noorkokkade võistlusel osalenute ülesanne oli valmistada eel- ja pearoog. Taimetoidu eelroa kohustuslikud toorained olid muskaatkõrvits, õun “Granny Smith” ja punane peet. Tänavu oli pearoa kohustuslikuks tooraineks valitud kogu roogitud hõbelõhe, millest iga võistkond pidi valmistama kohtunikele ja publikule esitlemiseks kuus portsjonit.