Hõbelõhe tõi parimale noorkokale kulla

Eno-Gerrit Link
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristiina Sireli valmistas Eesti tippkokkade hinnangul noorkokkade mõõduvõtmise parimad road.
Kristiina Sireli valmistas Eesti tippkokkade hinnangul noorkokkade mõõduvõtmise parimad road. Foto: Liis Reiman

Eesti tippkokkade žürii hindas Tallinnas peetud toidumessil Eesti parimate noorkokkade võistlusel parimaks Pärnu kutsehariduskeskuse kokanduseriala õpilase Kristiina Sireli valmistatud road.

Noorkokkade võistlusel osalenute ülesanne oli valmistada eel- ja pearoog. Taimetoidu eelroa kohustuslikud toorained olid muskaatkõrvits, õun “Granny Smith” ja punane peet. Tänavu oli pearoa kohustuslikuks tooraineks valitud kogu roogitud hõbelõhe, millest iga võistkond pidi valmistama kohtunikele ja publikule esitlemiseks kuus portsjonit.

Sireli ja abikokk Maribel Pirn valmistasid eelroana ahjus küpsetatud muskaatkõrvitsa minikapsarulli, õuna- ja valge veini kastme, näkileiva, peedipesto ja marineeritud šalott-sibulaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles