Galerii: Pärnu fitnessilapsed hiilgasid meistrivõistlustel

Anu Villmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Nädalavahetusel Tallinna Salme kultuurikeskuses toimunud fitnessi ja kulturismi Eesti meistrivõistlustel tegid lastefitnessi kategoorias säravaima etteaste Pärnu spordi- ja tantsukooli Studio Happy Dancers õpilased.

Lastefitnessis pani end ühtekokku proovile 20 noort. Pärnakad saatsid Kimberi klubi nime all võistlustulle tosin last, kellest pool tuli tagasi esikolmikukohaga.

Kuni seitsmeaastaste vanuseastmes võitis kuldkarika Lyneth Hirvela ja hõbekarika Heidi Voor-Voort. Kaheksa- kuni üheksa-aastaste grupis saavutas Marleen Ruusmaa teise ja Marleen Mets kolmanda koha. 10- kuni 11aastaste vanuseastmes võidutses Annika Absalon ja 12–15aastaste rühmas Angela Absalon.

Lastevõistluse vabakavade autor ja parimaks lastetreeneriks valitud Sigrid Absalon rääkis, et lastefitness koosneb kahest osast.

Esimeses osas esitatakse poolteise minuti jooksul vabakava, kus laps näitab akrobaatilisi trikke, jõuelemente, tantsukombinatsioone ja hüppeid.

"Lubatud on kõik akrobaatilised elemendid, nagu näiteks saltod, flack`id, kätelseisud, spagaadid, ilma käteta hundirattad. Laps võib ette näidata kõik trikid, mida ta oskab," seletas Absalon.

Võistlusprogrammi teises osas demonstreerivad noorsportlased oma füüsilist vormi poseerides. Võetakse neli poosi ja seda nii eest-, külje- kui tagantvaates.

"Siin ei vaadata laste lihaseid nagu täiskasvanute fitnessis, vaid hinnatakse sportlikku keha ja kehahoiakut," lausus Absalon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles