Toomas Kivimägi: Ühineda või ei? (1)

Toomas Kivimägi
, Pärnu linnapea 2009–2015
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Kivimägi.
Toomas Kivimägi. Foto: PP

“Mis on üllam - vaimus taluda kõik nooled, mida vali saatus paiskab, või tõstes relvad hädamere vastu, vaev lõpetada?”

Olukord ühinemisrindel pole muidugi nii dramaatiline kui Shakespeare’i Hamletis, ent pealkirja otsides – “olla või mitte olla?” – viis mind põgusalt näidendi lugemiseni ja tsitaadist ei tahtnud millegipärast loobuda.

Kui Pärnut ümbritsevate valdade liitmine linnaga on saanud eesmärgiks omaette, on sisulised muutused jäetud paraku tagaplaanile. Kõige vastuolulisem, ometi ühinemislepingut läbiv joon on see, et ühtegi olemasolevat asutust ei tohi sulgeda. Väljavõtteid ühinemislepingust: “Ühinemine ei tohi olla ühegi hallatava asutuse, st kooli, raamatukogu, kultuurimaja /.../ sulgemise põhjuseks /.../. Säilivad huvihariduse ja -tegevuse korraldamise ja rahastamise väljakujunenud põhimõtted /.../. Säilitatakse senine rahvamajade ja muuseumide võrk seniste rahastuspõhimõtetega /.../. Jätkatakse olemasolevate kultuuri- ja spordipreemiate ning stipendiumide väljaandmist /.../. Säilitatakse ja arendatakse vaba aja sisustamise ning huvi- ja sporditegevuse võrgustikku ja jätkatakse tavaks saanud ürituste korraldamist.” Kõik jääb nii, kuis on.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles