Juhtkiri: IRL üritab ennast leida

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Isamaa ja Res Publica Liit üritab päästa, mis võimalik. Pikka aega vaid ühekohalise toetusnäitajaga erakonda ähvardab järgmistel valimistel põrumine. Kõigepealt kohalikel valimistel ja siis juba riigikogu omadel. Keeruline aeg nõuab keerulisi otsusi.

Erakonna esimehe Margus Tsahkna ettepanek on loobuda Res Publica lisandist ja minna järgmisel suurkogul edasi Isamaana. Teisisõnu: respublikaanidele antakse võimalus kas lahkuda näiteks Reformierakonda või kehastuda isamaalasteks. Nagu ütles üks Isamaa staažikaid liikmeid: lööme pealisehitise vundamendini puhtaks. Kellele Isamaa ei meeldi, neile head teed. Ülejäänud mõttekaaslastega hakatakse rajama uut koda, toetudes neile väärtustele, mida kandis kunagi Isamaa.

Tsahkna kõne volikogul oli terav, kuid kaugel konkreetsusest. Mida lugeda välja mõtteavaldusest, et pole vaja peenhäälestust, vaid kaalukaid otsuseid? Hea seegi, et IRLi esimees tunnistas erakonna osalust Eesti viimises majanduslikku seisakusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles