Soosaare kireprojekti ähvardab hukk volikogus

Martin Laine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu jõe äärde plaanitava kunstisadama  avamispidu oli esialgse kava järgi plaanitud 2018. aastasse
Pärnu jõe äärde plaanitava kunstisadama avamispidu oli esialgse kava järgi plaanitud 2018. aastasse Foto: WXCA arhitektuuribüroo

Pärnu linnavolikogu jättis eelarvest välja Läänemere kunstisadama peahoone kavandamiseks mõeldud 130 000 eurot. Projekti vedaja Mark Soosaar sõnas, et halvimal juhul tõmbab otsus nelja aasta tööle vee peale ja lennutab kulutatud raha tuulde.

Plaanitav kunstisadam kujutab endast peamaja Pärnu jõe ääres ja vees ujuvaid paviljone, millest igaüks kuuluks kindlale partnerriigile. Hoonetes näidataks Läänemere rahvaste kultuurisaavutusi.

Volikogu liige Annely Akkermann selgitas, et praegu pole peahoone projekt rahastamiseks valmis. Tema sõnutsi on volikogu nõus raha eraldama ainult juhul, kui saab kindlaks, et esimesed neli riiki (Soome, Läti, Leedu ja Poola) panustavad igaüks 300 000 eurot paviljoni ehitusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles