Teeolud on jätkuvalt muutlikud

Eno-Gerrit Link
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teehooldusmasin. Foto on illustreeriv.
Teehooldusmasin. Foto on illustreeriv. Foto: Elmo Riig / Sakala

Pärnumaal ja teistes Lääne regiooni maakondades on teehooldajad esimese suurema lume teedelt lükanud ja põhimaanteed soolanud. Maanteeamet teatas, et täna jätkuvad lumekoristuse järeltööd kõrvalteedel ja laiendustel, puhastatakse liikluskorraldusvahendeid.

Täna Põhja-Eestis jätkunud lumesadu tekitab muutlikke teeolusid ja teehooldajad töötavad täiskoosseisus.

Maanteeamet tuletab meelde, et praegune ilm on muutnud teeolud keeruliseks ja kuigi teehooldajad teevad oma tööd, võivad teed järsku libedaks muutuda.

Talviselt libedat teed tuleb sõites arvesse võtta ja liikluses tuleb olla tavapärasest veel tähelepanelikum.

Maanteeamet talihoolde tellijana kinnitab, et hooldepartnerid teevad kõigis maakondades jätkuvalt nii lume- kui libedustõrjet, kuid teed võivad sellest hoolimata olla lumised ja libedad.

"Praegu on teehooldajate erilise tähelepanu all piiratud nähtavusega lõigud, tuisuohtlikud kohad ja suuremad liiklussõlmed põhimaanteedel," selgitas maanteeameti Ida regiooni hooldevaldkonna juht Andres Piibeleht praegust olukorda. "Tuletame sõidukijuhtidele meelde, et hooldemasinale vastu sõites tuleb hoida teeserva, sest sahad peavad sõitma üle tee telgjoone, et keskele ei jääks valli," lisas Piibeleht.

Maanteeamet manitseb sõidukijuhte arvestama sellega, et talvised sõiduolud erinevad kardinaalselt suvistest ning lumist ja libedat teed tuleb võtta talvele omase nähtusena. Talverehvid on kohustuslikud alates 1. detsembrist, kuid praeguste ilmastikuoludega peab iga juht ise hindama, kas rehvid on ikka sõiduks sobivad. Selleks et ohutult sihtpunkti jõuda, peavad juhid valima teeoludele vastava kiiruse ja ohutu sõidustiili. Piirkiirus ei ole kohustuslik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles