Jaanus Männik: Kui ühineda, siis arukalt (1)

Jaanus Männik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanus Männik
Jaanus Männik Foto: PP

Toomas Kivimägi andis 1. novembri Pärnu Postimehes Pärnu linna ja ümbritsevate valdade ühinemislepingule hävitava hinnangu põhjalikult ja argumenteeritult, asju õigete nimedega nimetades. Kui midagi küsida, siis vaid seda, miks alles nüüd. Valitseb ju suvepealinna Kivimägi valimisliit. On’s sellega niisamuti nagu Reformierakonnaga, kus auesimees Siim Kallas kõrgel- ja kaugelseisjana tapleb partei verisulis peasekretäriga?

Otsekohese ütlejana kinnitab Kivimägi, et ühinemise tulemusena ei teki omavalitsustele lisatulu. See valdade ja linnade kartus, mida minister Arto Aas küll poolel häälel hajutada üritab, küllap ongi põhjendatud. Valitsusel pole kavatsustki riigi- ja kohalike omavalitsuste eelarveid tasakaalustada.

Maakonnasuuruste linnvaldade (põhiseadus neid ega nende nimesid ette ei näe, nagu Kivimägi täpselt kirjutab!) kokkutraageldamise õhutajad mõistagi ei saa otse tunnistada, et ääremaade raha ja võimupisku kulub pärast reformi hädasti ära keskustele, korraldamaks elu efektiivseks nagu saapavabrikus.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles