Ülejõe põhikooli heategevuskontserdil üllatasid publikut Jalmar ja Sandra Vabarna

Anu Villmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sandra Vabarna (pildil) esitas kontserdil kaks laulu koos abikaasa Jalmariga.
Sandra Vabarna (pildil) esitas kontserdil kaks laulu koos abikaasa Jalmariga. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eile õhtul kultuuriklubis Tempel toimunud heategevuskontserdiga kogus Pärnu Ülejõe põhikool ühe uue kitarri jagu raha. Piletiraha kontserdil ei küsitud, küll aga sai üritusel kooli kitarriõpilaste heaks annetada.

Kontserdil astusid üles tuntud muusikud: folkmuusik Villu Talsi Curly Stringsist, kitarrist ja kitarriõpetaja Marek Talts, muusik Andre Maaker, laulja Laura Junson, kitarrist Erko Niit, viiuldaja ja muusikapedagoog Indrek Palu, Steps to Synapse`i liige Ivo Leesar ja noor tulevikutäht Frederik Küüts.

Ülejõe kooli raamatukogu juhataja Kadri Haavandi, kes oli üks kontserdi korraldajatest, rääkis, et heategevusliku kitarrikontserdi võib lugeda kordaläinuks.

"Lavale astusid professionaalsed muusikud. Nii esinejate kui publiku seas valitsenud soe ja ühtne meeleolu tegid sellest unustamatu ürituse kõigile, kes kohale olid tulnud. Peale enda mõeldud kavade moodustasid muusikud omavahel üllatuslikke esinemispaare, improviseerisid laval ning rääkisid vahvaid kitarridega seotud lugusid," ütles Haavandi.

Eriti suure üllatuse valmistasid kuulajatele samal õhtul varem Sütevaka humanitaargümnaasiumis kontserdi andnud folkmuusikud Jalmar Vabarna ja tema värske kaasa, torupillimängija Sandra Vabarna, koosseisust Trad Attack!.

"Vabarnad rääkisid, et nad järgisid kultuuriklubist kostvaid suurepäraseid kitarrimeloodiaid, mis tõid nad meie kontserdile. Üllatusesinejad mängisid kaks lugu," lausus Haavandi.

Publikut oli üritusel küll vähevõitu, ligemale 50 inimest, kellest umbes pool oli oma kooli inimesed, kuid sellest hoolimata suudeti kokku koguda vähemalt ühe kitarri raha.

"Et ühest kitarrist on kooli kitarriõpilastele vähe, kaalume eri plaane jätkata suurepäraste muusikute toel annetuste kogumist," lubas Haavandi.

Jätkuvalt on oodatud annetused MTÜ Pärnu Ülejõe Gümnaasiumi toetajate arveldusarvele EE731010220077104013.

Ülejõe koolis õpib kitarriõpetaja Kersti Lohu juhendamisel kitarrimängu 60 õpilast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles