Karjäärinädal toob Koidula kooli loenguid ja töötube

, Pärnu Koidula gümnaasiumi huvijuht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karjääriteemaline töötuba tööväärtuste kohta.
Karjääriteemaline töötuba tööväärtuste kohta. Foto: Erakogu

7.–11. novembrini vältab Pärnu Koidula gümnaasiumis karjäärinädal, mille eesmärk on pakkuda õpilastele tuge oma karjääri kavandamisel, töö- ja haridustee valikuga seotud otsuste tegemises.

Nädala jooksul toimuvad loengud, individuaalnõustamine ja koostöökohtumine Raplamaa karjäärikoordinaatoritega. Loengutel saavad õpilased teadmisi, kuidas planeerida tulevikku Euroopa raha toel. Koolilõpetajatele tutvustatakse online-töömesside võimalusi. Tallinna tehnikaülikooli populaarteaduslikus loengus õpetatakse noori kasutama tunnustatud analüüsimeetodit "Stsenaariumiplaneerimine", mis lihtsustab eesmärkide seadmist ja otsustamist nii igapäevaelus kui tulevase eriala valikul. Õpilaste silmaringi avardatakse keele- ja kultuuritundidega, mille raames räägitakse vahetusõpilaseks olemise plussidest. Samuti toimuvad abituuriumile mõeldud ülikoolide infoloengud ja individuaalne karjäärinõustamine.

Koostööd tehakse Pärnumaa Rajaleidja keskuse, töötukassa, Tallinna tehnikaülikooli ja tema Tartu kolledži, Tartu ülikooli Pärnu kolledži, noorteorganisatsiooni YFU ja Raplamaa karjäärikoordinaatoritega.

Teemanädalad toimuvad Koidula koolis igal veerandil. Oktoobris oli ettevõtlusnädal, kolmandal veerandil tuleb tervisenädal, mille avab tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski, ja neljanda veerandi teemanädal selgub õpilaste seas tehtud hääletusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles