Pärnu koolid said kokku maagilise koguse vanapaberit

Anu Villmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu koolide kogutud vanapaber.
Pärnu koolide kogutud vanapaber. Foto: OÜ Paikre

Osaühingu Paikre sügisese vanapaberi kogumiskampaaniaga suutsid Pärnu koolide õpilased koguda maagilise koguse makulatuuri ehk 33,33 tonni pappi ja paberit.

Aktsioonist võttis osa kaheksa Pärnu õppeasutust: toimetulekukool, täiskasvanute gümnaasium, vabakool, Raeküla kool, Kuninga tänava, Vanalinna, Rääma ja Ülejõe põhikool. Maakoolina lõi ettevõtmises kaasa Paikuse põhikool.

Paikre juhatuse liige Kristo Rossman ütles, et koolidele antud kogumisperiood oli üsna pikk ja selle sisse jäi sügisene vaheaeg, kuid see ei vähendanud õpilaste ega lastevanemate indu vanapaberi kogumisel.

Rossman lisas, et kokku saadud 33,33 tonni on märkimisväärne kogus vanapaberit, kui arvestada paberlehe olematut kaalu.

Makulatuuri kogumisel peeti eraldi arvestust nii koolide kui klasside vahel.

"Seekord tuli suure edumaaga võitjaks Ülejõe kool, mis sai kokku 14,13 tonni vanapaberit. Kaks eelnevat aastat esikoha saavutanud Paikuse kool sai seekord 10,68 tonniga auväärse teise koha ja kolmandaks tuli Raeküla kool," ütles Rossman.

Klasside arvestuses esikolmikusse jõudnud saavad kingiks võimaluse minna Maarja-Magdaleena gildi Vaas&Vaasi taaskasutusteemalisse töötuppa meisterdama.

Koolide kogutud vanapaber sorteeritakse liigiti, pressitakse ja saadetakse Paikrest paberivabrikutesse, kus sellest valmistakse uusi pabertooteid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles