Passi ja ID-kaardi vahetamisel võib tekkida pikem ooteaeg

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ID-kaardid.
ID-kaardid. Foto: Aivar Aotäht

Selle aasta teisest poolest hakkavad aeguma kõik need isikut tõendavad dokumendid, mis on välja antud 5- ja 10aastase kehtivusega ja seetõttu on oodata dokumendi taotlejate arvu kasvu, mis omakorda võib kaasa tuua pikemad ooteajad kodakondsus- ja migratsioonibüroo teenindustes, teatas Lääne prefektuuri  kodakondsus- ja migratsioonibüroo.

„Pika ooteaja vältimiseks teeninduses juhtime tähelepanu, et uue isikut tõendava dokumendi taotlemisega ei pea ootama dokumendi kehtivusaja lõppemiseni. Uue isikut tõendava dokumendi saamiseks võib taotluse esitada ka siis, kui dokumendi kehtivusaja lõpuni on veel aega,“ ütles Lääne prefektuuri kodakondsus- ja migratsioonibüroo Pärnu teeninduse nõunik Annika Pärna.

Uue dokumendi saamiseks Lääne prefektuuri kodakondsus- ja migratsioonibüroo Pärnu teeninduses peab kaasa võtma isikut tõendava dokumendi, sularaha või panga deebetkaardi riigilõivu tasumiseks.

Fotot on võimalik teha teeninduse fotoboksis ja see on kliendile tasuta. Foto olemasolul tuleb silmas pidada, et foto peab olema tehtud taotluse esitamisele eelneva kuue kuu jooksul.

Dokumendid väljastatakse 30 päeva jooksul taotluse menetlusse võtmise või taotluses esinenud puuduste kõrvaldamise päevast arvates.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles