Hotell langes avaliku laimu ohvriks

Lauri Habakuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik

Pärnu ranna rajooni Vesiroosi hotell teenis hiljuti paljude inimeste pahameele, kui internetis hakkasid levima kuuldused sinna salamisi rajatud pagulaskeskuse kohta.

Blogi, mida selle eestvedajad esitlevad mustade uudiste edastajana, avaldas mureliku kodaniku kirja, mille kohaselt Pärnus Esplanaadi tänava hotellis on inimeste teadmata loodud pagulaskeskus. Ajaveebi eestvedajad jagasid postitust oma Facebooki lehelgi, kus pahased inimesed hakkasid keevaliselt majutuskohta põhjama.

Hotelli üks omanikest Madis Merirand rääkis, et kõmu tema majutusasutusse loodud pagulaskeskuse kohta ei vasta tõele. Ta selgitas, et Vesiroosi hotellis elavad Tartu ülikooli Pärnu kolledži üliõpilased, kelle majutamiseks on hotelli haldaja OÜ Meritel sõlminud kooliga lepingu. Nii juba kolmandat aastat järjest.

Sel õppeaastal elab TÜ Pärnu kolledži vahetus läheduses asuvas hotellis 13 üliõpilast: 11 välistudengit ja kaks eestlast. Suviti on hotell olnud avatud kõigile huvilistele.

TÜ Pärnu kolledži direktor Henn Vallimäe kinnitas, et kool on tõepoolest sõlminud üliõpilaste majutamiseks Vesiroosi hotelliga lepingu. “Olen koostööga ülimalt rahul ja kummardan sügavalt hotelli vastutulelikkuse ees,” kiitis Vallimäe.

Kõnealuses blogis kirjeldati, et Vesiroosi hotell oli suve lõpus müügis ja nüüd räägivad naabermaja elanikud, kuidas majja tekib iga nädalaga juurde tumedanahalisi elanikke, kes eelistavad püsida siseruumides ja majast väljas ei käi. Samas märgiti postituses, et Pärnu linna väitel on tegemist legaalsete üliõpilastega.

Pärnu linnavalitsuse avalike suhete teenistuse juhataja Anu Juurma-Saks märkis, et internetis levivad jutud Vesiroosi hotelli rajatud pagulaskeskusest on tallegi silma jäänud. Küll pole tema teada keegi pärinud linnavalitsusest väidetava keskuse kohta aru, nagu postituses kinnitatakse.

End blogi asutaja ja peatoimetajana esitlev Reimo Sillamaa selgitas, et postituse puhul oli tegemist lugeja kahtlustega, mille avaldas ajaveebi üks toimetajatest. Sillamaa täpsustas, et kuna tema isiklikult blogilugeja kirjaga ei tegelnud, ei saa ta selle suhtes seisukohta võtta. Küll on ta veendunud, et asjata poleks pagulaskeskusest juttu tehtud.

“Kui valitsus ainult vassib ja valetab, käivad inimesed muidugi lahtiste silmadega ringi,” nentis Sillamaa. “Ja muidugi võib juhtuda sedagi, et tonti nähakse seal, kus seda pole.”

Praeguseks on Vesiroosi hotelli siunav postitus blogist kadunud, kuid Sillamaa lubas, et see nii ei jää. “Panime selle paariks päevaks mustandite hulka, et lugu täpsustada ja seda põhjalikult uurida,” selgitas ta ja lisas, et kindlasti avaldavad nad artikli uuesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles