Suusakeppe hakatakse mõõtma vaid eliitsõitjatel

Andris Tammela
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu maraton.
Tartu maraton. Foto: Ardo Säks

FISi murdmaasuusatamise direktori Pierre Mignerey teatel kehtib uus reegel, mille järgi Worldloppeti sarja suusamaratonidel tohib suusakepp moodustada maksimaalselt 83 protsenti suusataja pikkusest, vaid eliitsõitjatele.

Mignerey selgitas, et kõnealune reegel kehtib kõikidel FISi sõitudel, kaasa arvatud Tartu maratonil ja FISi suusatajatele.

Peeter Liik Tartu maratoni korralduskomiteest märkis, et reegel kehtib seega üldjuhul 30–40 eliitsõitjale, kelle hulgas tehakse pistelist kontrolli. Ettekirjutuse eesmärk on piirata suusatajate hulka, kes klassikastiilis sõidab üksnes paaristõugetega, kasutades selleks üha pikemaid suusakeppe.

Ülejäänud Tartu maratoni osalejatele nimetatud reegel kehtima ei hakka. Küll soovitab klubi Tartu Maraton kõigil osalejatel seda eeskujuks võtta, sest see aitaks rahvaspordiski klassikalist suusatamist stiilipuhtana hoida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles