Ministeerium tunnustab talunikku teenetemärgiga

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Pikkmets saab rinda hõbemärgi.
Aivar Pikkmets saab rinda hõbemärgi. Foto: Urmas Luik

Põllumajandusministeerium otsustas tunnustada Pärnumaa talunikku Aivar Pikkmetsa hõbedase teenetemärgiga, mis antakse üle põllumajandusministeeriumis 23. veebruaril.

Ettepaneku tunnustada Koonga vallas Oidrema külas Mättiku talu pidavat Aivar Pikkmetsa tegi Pärnumaa talupidajate liit, mille andmeil alustas Pikkmets 1993. aastal kuue lehma ja 40 hektari maaga ja viis talu 2001. aastal üle mahetootmisele.

Praegu on talu kasutuses 350 hektarit haritavat maad ja 100 hektarit metsa. 80 hektaril kasvatab Pikkmets otra, rukist, nisu, kaera ja rüpsi.

Mahepiimakarjas on poolsada lehma ja niisama palju noorloomi. Keskmine piimatoodang on 7800 kilogrammi lehma kohta. Talu annab tööd neljale töölisele.

Talupidamise kõrvalt on Pikkmets ühiskondlikult aktiivne. Ta on Koonga vallavolikogu liige, Pärnumaa talupidajate liidu juhatuse liige, ETKLi juhatuse ja MTÜ Eesti Mahe juhatuse liige ja mahepiima ühisturunduse eestvedaja.

Põllumajandusministeerium annab alates 2007. aastast kord aastas välja sinist, hõbedast ja kuldset teenetemärki.

Hõbedane teenetemärk antakse ministeeriumivälisele isikule tulemusrikka koostöö eest ministeeriumiga või eduka tegutsemise eest ministeeriumi valitsemisala valdkonnas.

Kuldse teenetemärgi saab silmapaistvate teenete eest ministeeriumi valitsemisala valdkonna arendamisel.  

Sinise teenetemärgi pälvib ministeeriumi või tema valitsemisala riigiasutuse teenistuja teenistuskohustuste silmapaistvalt hea täitmise eest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles