Kümnendik omavalitsuste hoonetest jääb peagi kasutuseta

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi Pärnumaa omavalitsused ei näe viie aasta pärast otstarvet 42 hoonele, kinnitavad Suur-Pärnuks liitujad, et haldusreformi pärast valla- ja koolimajad kasutult seisma ei jää. Pildil Paikuse vallamaja.
Kuigi Pärnumaa omavalitsused ei näe viie aasta pärast otstarvet 42 hoonele, kinnitavad Suur-Pärnuks liitujad, et haldusreformi pärast valla- ja koolimajad kasutult seisma ei jää. Pildil Paikuse vallamaja. Foto: Urmas Luik

Pärnumaa omavalitsuste valduses on 466 hoonet. Riigikontrolli tehtud küsitlusest selgus, et viie aasta pärast jääb neist kasutuna seisma ligemale kümnendik.

Riigikontrolli kohaliku omavalitsuse auditi osakonna peakontrolör Airi Mikli rääkis, et nad uurisid valdadelt-linnadelt, kui palju omavalitsustel praegu hooneid on ja mida nendega järgmise viie aasta jooksul plaanitakse ette võtta.

Pärnumaa tulemused on järgmised: viie aasta jooksul jääb kasutuseta 42 hoonet, osaliselt tarbeta 39 hoonet, 375 hoonet kasutatakse edaspidigi. Mikli selgitas, et ülevaate eesmärk oli juhtida ühinemisläbirääkimisi pidavate omavalitsuste tähelepanu kinnisvarale. Seni ühinenud omavalitsuste kogemuse järgi jääb pärast uuendust osa hooneid kasutult seisma ja nendega oleks hõlpsam tegelda, kui panna kinnisvara plaanid liitumisläbirääkimiste käigus kirja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles