Kunnar Kukk: IT-firmade meelitamiseks tuleb Pärnul pingutada

Kunnar Kukk
, ettevõtte Proekspert tootejuht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunnar Kukk
Kunnar Kukk Foto: Erakogu

Hääletasin mõni aeg tagasi Telepordis, et lisada Pärnu linnaks, kus on IT-valdkonnas hea töötada. Teleport.org-i otsingus leidumine tähendaks seda, et Pärnu on tarkvaraarendusmaailma mõistes huvitav linn ja hea elukeskkond, kus sooviksid töötada kogu maailma spetsialistid.

Andrei Korobeinik mainis hiljuti intervjuus (Pärnu Postimees 29.10), et Pärnul on potentsiaali olla koht, kus võiks töötada Google’i spetsialist, kuid linn peaks oskama senist head elukeskkonda hoida ja arendada. Ühelt poolt tähendab see lahtiselgitatuna kaugtööd ja hajusaid meeskondi, mis tarkvaraarenduses on üsna levinud töömeetod.

Teisalt aga töötajate oskusi sellistes tingimustes tulemuslikult töötada ja linnalt valmidust selle nimel pingutada, et Pärnusse ei tuleks vaid üksiktegijatest Google’i töötajad, keda täna veel massiliselt pole, vaid esialgu Eesti mõistes keskmised ja suured IT-ettevõtted.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles