Politseikadetid valvasid Sindi koolis maale

Silvia Paluoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Politseikooli kadetid valvasid eile Sindi gümnaasiumi aula ees kolme suuremõõtmelist õlimaali, mille maailmakuulsale kunstnikule Andrew Winterile ja merekultuuriaastale pühendatud õpilaskonverentsi ajaks olid toonud vaadata pärnakatest kunstikogujad.

Priit Kaja kogusse kuuluvad Winteri autoportree ja kunstniku isa portree, Meelis Kuke kogus on aga “Sindi kalevivabrik”, mis on signeeritud 1927. aastal. Teadaolevalt leiab Eestis eri kogudest kümmekond maali mehelt, kes oli sündinud Sindi vabrikutööliste perre viienda pojana ja kes võõrsil muutis eesnime Andres inglise keelele kohaseks. Kui palju maksavad esitletud maalid hinnanguliselt, jäi saladuseks, kuid USA kunstioksjonidel algavad Winteri maalide hinnad 30 000 dollarist.

“Mina pean seda suureks lotovõiduks, et need maalid on üldse täna siia majja jõudnud,” rõõmustas Sindi gümnaasiumi direktor Ain Keerup.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles