Duši alla võib minna enne kaevu vaatamata

Silvia Paluoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Vesi on majades sees, torustik on uus, nagu ka pumbajaam, septikusüsteem ja imbväljak,” selgitas Surju vallas Kalda külas 11 majapidamise ühistaotluse tulemust Veiko Tugedam.
“Vesi on majades sees, torustik on uus, nagu ka pumbajaam, septikusüsteem ja imbväljak,” selgitas Surju vallas Kalda külas 11 majapidamise ühistaotluse tulemust Veiko Tugedam. Foto: Urmas Luik

Hajaasustuse piirkonda jääva Männiku talu peremees Heikki Luhamaa pühib palja käega lume puurkaevult, mis päästis kolmelapselise pere igasuvisest veepõuast.

“Meil sai vesi salvkaevust otsa igal aastal juulis–augustis, nii et suve teises pooles hoidsime vett kokku. Iga päev ei saanud pesta ja WC kasutamine oli keeruline ja lasteaed kupatati õue peale südamega majakesse,” seletas Seliste külla aastat 15 tagasi talukoha ostnud Luhamaa.

Peremehe teada on see Seliste kandis vana mure, et salvkaevu ei tule suviti vett vajalikus koguses peale, aga mugavuste hulka kuuluvad nüüd majas vesiväljakäik, dušinurk, pesupesemine masinaga ja hea kraanivesigi. Hajaasustuse programmist sai Luhamaa pere puurkaevu, veetorustiku, rauafiltri. Riik ja Tõstamaa vald toetasid projekti 4850 euroga, peale selle omaosalus. “Omaosalus ei ehmata, üks kolmandik pole hullu,” kostis Luhamaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles