Gotlandi põrgu pakkus kuhjaga karme katsumusi

Joel Kukk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuhandete krossisõitjate seas kihutasid Gotlandi karmile rajale ka Paikuse motoklubi võidusõitjad.
Tuhandete krossisõitjate seas kihutasid Gotlandi karmile rajale ka Paikuse motoklubi võidusõitjad. Foto: Erakogu

Paikuse motoklubi võidusõitjad Toivo Nikopensius, Endrik Raal, Jüri Koger ja Taavi Raadik panid pikale ja sündmusterohkele hooajale punkti Rootsis maailma suurimal kestuskrossil Gotland Grand National.

Juba 32. aastat järjest Rootsi armee kunagisel tankodroomil lavastatud maratonil sai nädala jooksul oma võimeid proovile panna üle 3200 tsiklisõitja tosinast riigist, sadu jalgrattureid ja jooksusõpru.

“Algul oli Gotlandi kross ühepäevane võidusõit 21 kilomeetri pikkusel ringil, kuid aasta-aastalt on see paisunud väga suureks spordipeoks,” rääkis 18. korda Gotlandi põrguks nimetatud võidukihutamisel startinud Nikopensius. “Esimestel aastatel korraldas krossi Rootsi armee, stardipauk anti tankikahuriga ja sõjaväe helikopterid rippusid raja kohal, et viga saanud võistlejaid kiiresti mere kaldale püsti pandud välihospidali transportida. Vahepeal lahkusid sõjamehed saarelt ja krossi hakkasid korraldama tsivilistid, kuid pärast intsidenti Vene allveelaevadega otsustasid rootslased taas armee saarele paigutada.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles