Päästeautod sõidavad tänavatel slaalomit

Sirle Matt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästemasinad vajavad rohkem ruumi kui sõiduautod, sestap peaksid elanikud jälgima, et nad teed kinni ei pargiks.
Päästemasinad vajavad rohkem ruumi kui sõiduautod, sestap peaksid elanikud jälgima, et nad teed kinni ei pargiks. Foto: Mailiis Ollino

Kuigi talv näitas oma nägu alles nädala eest, on kerkinud lumevallid osa tänavaid poole kitsamaks muutnud ja suurtel päästemasinatel tuleb lumehunnikute ja parkivate autode vahel sinka-vonka läbipääsu otsida.

“Kõige hullemad on parkivad autod. Mida suuremad on lumevallid, seda rohkem tee peale auto jäetakse,” rääkis Pärnu päästekomando rühmapealik Riho Linnas.

Pääste alarmsõidukijuhtide instruktor ja päästeauto juht Antti Lääts sõnas, et kui sõiduauto mahub kahemeetrisest vahest läbi, ulatub päästeauto laius kahe poole meetrini ja küljepeeglid annavad veel pool meetrit lisa. Pööramiseks vajavad suured masinad tavapärasest rohkem ruumi, sest on üheksa–kümme meetrit pikad. “Manööverdamine lume ja libedaga on päris suur kunst,” möönis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles