Kuus kutsehariduskeskuse noort arendab oma digivõimekust

Anu Villmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaa kutsehariduskeskus.
Pärnumaa kutsehariduskeskus. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Sügisel alanud koolitusprogramm Samsung Digi Pass õpetab Eesti noori digilahendusi looma ja aitab neil valmistuda tööleminekuks.

Programmis arendab digioskusi 30 kutsekoolide õpilast, kelle seas on kuus Pärnumaa kutsehariduskeskuse (PKHK) noort.

Programmis osalevatele noortele õpetatakse, kuidas töötada välja e-lahendusi ja kasutada digitaalseid kompetentse nagu veebisisu loomine ja jagamine, tehnoloogia abil suhtlemine ning andmete hindamine.

Meeskonna Elektroonikud moodustavate PKHK õppurite Andreas-Edmunds Ereline, Margus Veemaa ja Jack Markkus Tori eesmärk on välja töötada lahendus, mis aitab elektrooniku eriala õpilastel mõista elektroonikaseadmete jooniseid, koostada skeeme ja jagada ülejäänud kasutajatega valminud plaane.

Kuna kõikjal kõneldakse, et äsja kooli lõpetanud noored ei vasta tööandjate ootustele, tahab teine pärnakate tiim tuua õppurid ja tööandjad teineteisele lähemale.

Diniito Toomi ja Alfred Luhti digilahendus Töökool loob sidemeid tööandjate/töötajate ja õpilaste vahel. Õpilased saavad lahendust tarvitades professionaalidelt ideid ja nõuandeid, mida tulevikus töö otsimisel ja töötamisel kasutada.

PKHK õpilane Vjatšeslav Deklavs teeb koostööd Tartu kutsehariduskeskuse noortega. Üheskoos arendatakse äppi, mis lihtsustab sõprade asukoha tuvastamist. Plaanis on arendada Google Mapsil põhinev lahendus, kus hõlpsasti saab jälgida teiste grupiliikmete asukohta.

Et omandada töökogemus ja panna proovile oma ametivalik, saavad tublimad Samsung Digi Passi programmis osalevad võistkonnad võimaluse minna ühekuisele praktikale elektroonikafirmasse Samsung Electronics Baltics või õpitava erialaga seotud ettevõttesse.

Kolm parimat meeskonda võidavad Samsungi virtuaalreaalsuse prillid ja kõik programmi läbinud saavad Samsungi digipassi omanikuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles