Kalev Vilgats: Pilvedest maale

Kalev Vilgats
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andres G. Adamson

Pärast 17 aastat võimul oli Reformierakonna kukkumine sel nädalal seda valusam, et puudutab rahakoti kaudu paljusid, kes tänu oravatele kuulusid maksumaksja tasutud toiduahelasse. Nüüd tuleb otsida muud teenistust.

Mõni päev pärast umbusaldushääletust paistab, et reformierakondlastele pole juhtunu ja ennekõike põhjused, miks nii juhtus, veel kohale jõudnud.

Parteipoliitilisest vaatevinklist sõnastas peamise põhjuse üsna hästi riigikogu liige Andres Metsoja (IRL) kolmapäevases Pärnu Postimehes. “Häda pole IRLis, sotsides ega Keskerakonnas, vaid Reformierakonna kõikide teiste erakondade ülelaskmises,” lausus Metsoja. Teisisõnu: alates 2002. aastast on Reformierakond varem või hiljem oma koalitsioonipartnerid reetnud ja üle parda visanud. Rõivas võib ju öelda, et tema pole seda teinud, aga erakonna käitumismuster on selge. Partnerite hülgamiseks valmistuti seegi kord, ent sotside, IRLi ja Keskerakonna omavaheline keemia töötas paremini ja Taavi Rõivase kuueseljale tekkis nr 63 suurune jalajälg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles