Vändra kolm küla protestib tuulepargi vastu

Silvia Paluoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik

Vändra valla Rahnoja, Vihtra ja Kullimaa küla elanikud on esitanud volikogule pöördumise, milles teevad ettepaneku alustada arutelu tuulepargi rajamise otstarbekuse üle, kaasates kogukonda, ettevõtjaid, spetsialiste.

Pöördumise põhjus ulatub eelmise vallavalitsuse aega, mil Sindis registreeritud ettevõte OÜ Vayu Energia soovis rajada Rahnoja ja Vihtra piirkonda tuuleparki ja vallavolikogu algatas tuuleparkide teemaplaneeringu ja keskkonnamõju strateegilise hindamise. Kõnealune piirkond on kantud Pärnu maakonna planeeringu tuuleenergeetika teemaplaneeringusse.

Pöördumises on kirjas kohalike arvates vastuolud, mis ei lähe kokku nende huvide ja valla arengukavaga. Alates sellest, et Rahnoja tuulepargi arendusalast jääb ligemale 75 ja Vihtra külas umbes 40 protsenti haritavale põllumaale ja looduslikele rohumaadele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles