Linnameeskond sai üleminekumängus hooaja suurima võidu

Andris Tammela
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu linnameeskond sai kindla võidu.
Pärnu linnameeskond sai kindla võidu. Foto: Madis Sinivee/

Eesti jalgpalli meistriliigasse püsimajäämise nimel peetud üleminekumängus alistas Pärnu linnameeskond täna võõrsil Maardu linnameeskonna 5:1.

Lumisel ja libedal Maardu kunstmurustaadionil peetud kohtumist alustasid paremini külalised. Kaheksandal minutil jõudis pall Maardu meeskonna värava ees pärnaka Risto Pärnatini, kes suunas selle värava suunas. Pall põrkus vastu Maardu kaitsjaid, kuni ületas lõpuks väravajoone. Protokolli läks kirja Maardu meeskonna omavärav.

Pärast kaotusseisu jäämist üritas kodumeeskond seisu viigistada. Pärnakad kaotasid tihti keskväljal palli ega suutnud kuidagi mängu ehitada. Õnneks oli Pärnu väravas kindel mees Kristjan Tamme, kes tõrjus mitu Maardu meeskonna pealelööki.

30. minutil tekkis pärnakail üle pika aja taas hea võimalus, kui Henri Hanson sai palli värava ette. Hanson söötis karistusalas kaitstjate vahelt Kristen Saartsile, kes tõi tabloole numbrid 2:0.

Maardu meeskond tormas taas rünnakule, kuid poolaja viimasel minutil tegi suvepealinna meeskond tulemusliku vasturünnaku. Esmalt mängis Saarts paremal äärel üle Maardu kaitsjad, tsenderdas värava ette, kust Rauno Tutk lõi ühe puutega 3:0.

Teist poolaega alustas teravamalt küll Maardu, kuid Pärnu linnameeskond seisis kaitses kindlalt.

53. minutil pääses vasturünnakul karistusala joonelt löögile Saarts. Maardu meeskonna väravavaht Ilja Kassjantšuk sai käed löögile vahele, kuid nii ebaõnnestunult, et pall põrkus väravavõrku. Nüüd oli seis juba 4:0.

Möödus vaid viis minutit, kui Pärnu väravavaht Tamme tegi mängus oma ainsa korraliku prohmaka. Ta üritas mängida oma karistusalas palli jalaga, kuid see põrkas Maardu meeskonna mängijale. Tamme peatas vastase veaga, teenis kollase kaardi ja kohtunik Juri Frischer määras kodumeeskonna kasuks 11 meetri karistuslöögi, mille realiseeris Ilja Zelentsov.

Mõnda aega nägi publik keskväljal pingelist mängu.

71. minutil andis Tutk paremalt äärelt terava tsenderduse Maardu meeskonna värava ette. Kassjantšuk tõrjus palli otse üksinda värava ees seisnud Tõnis Vihmojale, kes toimetas mänguvahendi tühja väravasse, tulemuseks seis 5:1.

Pärnakail oli kohtumise lõpus veel mitu head võimalust eduseisu kasvatada, kuid sellise tulemusega mäng lõppeski. Pärnakate tänavune senine suurim võit pärines meistriliiga esimesest voorust, kui koduväljakul alistati Rakvere JK Tarvas 3:0.

Viimase värava autor Vihmoja ütles pärast kohtumist antud intervjuus, et mäng oli võitluslik ja üsna võrdne. „Tegime oma ära,“ ütles ta. „Ilmselt jäi vastastel realiseerimine oskuste taha. Oleme ju mänginud hooaja kõrgemal tasemel kui nemad.“

Kahe kohtumisega seeria teine mäng peetakse tuleval laupäeval Mai kunstmuruväljakul.

Vihmoja lubas, et Pärnu meeskond läheb kindlasti võitma sedagi mängu, et hooaeg positiivse emotsiooniga lõpetada.

Kahe mängu kokkuvõttes parem võistkond jätkab tuleval hooajal meistri- ja kaotaja esiliigas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles