Pärnakad sõudsid kogu ööpäeva

Mirell Põlma
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanuuaerutaja Joosep Karlson sõudeergomeetril.
Kanuuaerutaja Joosep Karlson sõudeergomeetril. Foto: Rait Merisaar

Sisesõudmise harrastajate ja tegevsportlaste 30-liikmeline tiim läbis Tartus ööpäevaga 375 kilomeetrit ja 377 meetrit. Võistlussõidu 500 meetri keskmiseks kiiruseks kujunes 1:55,1.

Reedel, 11. novembril kell 19 anti sõudmise ja aerutamise klubis „Tartu“ start kuuendale 24 tunni sõidule sõudeergomeetritel.

Esialgu seati tagasihoidlik eesmärk ületada 2012. aastal sõidetud Eesti esimese ultravõistluse tulemus (2:20/500 m). Tund pärast starti sai selgeks, et sel korral on minek märksa parem: esimestel tundidel püsiti Eesti rekordi graafikus (1:49/500 m).

Seekord veel uue tippmargini ei küünditud, kuid sõideti välja Eesti kõigi aegade teine tulemus.

Ürituse peakorraldaja ja spordiklubi juht Rait Merisaar jäi tulemusega sellegipoolest rahule, sest ultrasõidu kogemusega sportlasi oli tiimis vähe. „Tahtsime harrastajates huvi ja hasarti tekitada – see meil õnnestus. Juba tehti plaane järgmisel aasta ikkagi Eesti rekord üle teha,“ rõõmustas Merisaar.

Peakorraldaja kiitis hakkajaid võistkonna liikmeid, kes jagasid ise ära, millal ja kui kaua järjest sõita soovivad. „Algul kartsin, et on raske leida inimesi, kes oleks nõus öösel sõudma. Üllatuslikult oli huvi suur ja võistlusgraafik täitus kiiresti. Enne starti ei olnud kindel, kes saab sõita laupäeval kell 14–15, aga see mure lahenes jooksvalt,“ rääkis Merisaar.

Võistkonnas oli sportlasi Tallinnast, Tartust, Pärnust ja Viljandist. Suvepealinna nimekamatest sportlastest aitasid kaasa sõudekoondisse pürgiv Joosep Laos (SK Kalev) ja ennast välisvõistlustel tõestanud kanuuaerutaja Joosep Karlson Kalevi aerutamisklubist ning ultrasõudja Rait Merisaar (SK Kalev), kelle nimel on kolm sisesõudmise maailmarekordit. Ka Pärnu sõudeneiud Liisu Mitt (Pärnu SK) ja Hanna Vask (SK Kalev) andsid oma panuse.

"Võistlussõit ja vahetused sujusid ladusalt. Suuri probleeme ei tulnud kordagi ette," lisas peakorraldaja, kes oli võistluse finišiks ärkvel olnud 36 tundi järjest. „Seda ei anna mu senise rekordiga kaugeltki võrrelda,“ viitas Merisaar mullu jaanuaris püstitatud 1000 kilomeetri tandemsõidu maailmarekordile, mille läbimiseks kulus kolm päeva, seitse tundi ja 23 minutit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles