Igas kodus võiks olla nädala toiduvaru

Lauri Habakuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lääne päästekeskuse ennetusbüroo peaspetsialist Katariina Vaabel näitas, et nädala toiduvaru ja vajalikud esemed mahuvad kenasti ühele lauale.
Lääne päästekeskuse ennetusbüroo peaspetsialist Katariina Vaabel näitas, et nädala toiduvaru ja vajalikud esemed mahuvad kenasti ühele lauale. Foto: Urmas Luik

Ehkki päästjate ülesanne on rutata hädalistele appi, peavad inimesed olema valmis vajadusel ise hakkama saama. Samal ajal võiks igas majapidamises leiduda nädala söögi- ja veevaru.

TNS Emor küsitles tänavu päästeameti tellimusel 1191 inimest vanuses 18–74 aastat, selgitamaks, millised on eestimaalaste teadmised eri hädaolukordades tegutsemise kohta ja kuidas nad on nendeks valmistunud.

Lääne päästekeskuse ennetusbüroo juhataja Viktor Saaremetsa sõnutsi tekitab enim muret uuringust selgunud asjaolu, et paljude inimeste arvates jõuab hädaolukorras abi nendeni kiiremini kui muidu või vähemalt niisama ruttu. “Tegelikult jõuab siis abi märksa aeglasemalt või ei jõua üldse,” tõdes Saaremets.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles