Pärnu saab puulaevade ajastu hõnguga sadamaala

Kadrin Karner
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võistlustöö autor on kogu Arhitekt Musta meeskond koosseisus Alvin Järving, Ott Alver, Mari Rass, Kaidi Põder, Keiti Lige, Ann Kristiin Entson.
Võistlustöö autor on kogu Arhitekt Musta meeskond koosseisus Alvin Järving, Ott Alver, Mari Rass, Kaidi Põder, Keiti Lige, Ann Kristiin Entson. Foto: ARHITEKT MUST

Pärnu sadama ala ehk Kalda 2 ja 4 kinnistu arhitektuurikonkursi võitis Arhitekt Musta büroo oma Euroopa vanadest sadamatest ajendatud tööga “Vanasadam”.

“Meie eesmärk oli algusest peale luua sadamasse mõnus ja hubane jõeäärne linnaosa, nagu seda leiab mitmest jõe- ja mereäärsest Euroopa linnast,” rääkis 2013. aastal loodud Arhitekt Musta partner ja arhitekt Alvin Järving võitjameeskonna nimel.

Võidutöö idee oli kantud ajalooliselt Vallikäärus asunud purjekate talvitumiskohast. “Lähtusime avaliku ruumi loomisel puulaevade ajastust, kujundades väikesed pargid ja istumisalad elusuuruses vanade puulaevade kontuuride sisse,” selgitas Järving. Lisades, et igati tänapäevaselt lahendatud laevakujundid annavad alale selge vanasadama miljöö.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles