Paikuse õpilased õhutasid kaaslasi köögivilju sööma

Eno-Gerrit Link
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Algklasside vanusrühmas sai kolmanda koha Paikuse põhikooli 4.a klassis õppiv Karoliina Karu.
Algklasside vanusrühmas sai kolmanda koha Paikuse põhikooli 4.a klassis õppiv Karoliina Karu. Foto: Tervise arengu instituut

Tervise arengu instituudi korraldatud õpilaste omaloomingukonkursil "Kuidas panna õpilased rohkem köögivilju sööma?" paistsid silma Paikuse põhikooli õpilased.

Algklasside vanuserühmas sai kolmanda koha Paikuse põhikooli 4.a klassi õpilane Karoliina Karu.

Žürii märkis ära algklasside kategoorias sama kooli 3.c klassi õpilase Alina Molokina joonistuse ja põhikooli vanuserühmas 6.c klassi õpilase Riina Annusvere töö.

Esikoha saavutasid Tartu Aleksander Puškini kooli ja Tallinna 32. keskkooli õpilane. Parima video auhinna pälvis Mikitamäe kooli 7. klass.

Võistlusele saadeti 696 tööd, mida oli poole enam kui eelmisel aastal. Laekunud töödest 624 olid joonistused ja 72 videod. Õpilaste peamine idee oli teha köögiviljad atraktiivseks ning neile ja neist valmistatud toitudele omistada supervõimed.

Konkursi projektijuhi Käroliin Andrejeva sõnul pakkusid õpilased veel välja, et vahetundide ajal võiksid köögiviljad olla pidevalt käeulatuses. "Samuti pakuti välja, et kooli näksiautomaatides võiks tervisliku valikuna pakkuda värskeid köögivilju. Võiks korraldada degusteerimisi ja nooremates klassides korraldada teemakohaseid mänge, kus auhinnaks jagataks köögivilju."

Kuigi konkursi tase oli sel aastal nii ideede kui ka teostuse poolest väga kõrge, oli päris palju selliseid töid, kus ei olnud aru saadud, mis on köögiviljad. "Saime hulga pilte puuviljadega," nentis projektijuht.

Konkursi teema keskmes olid köögiviljad, sest nende söömisega on rohkem probleeme kui puuviljadega. "Seda tõestas mitu tööd, kus toodi välja, et köögiviljad ei maitse lastele ja et nad sööksid neid ainult siis, kui selle eest antaks näiteks jäätist," lisas Andrejeva. Siiski jäi õpilaste töödest peamise sõnumina kajama, et köögiviljade söömine toob hea tervise, teeb tugevaks ja vastupidavaks.

Võitjad said auhinnaks nutikellad ja raamatupoe kinkekaardid. Parima video esitanud grupp võitis LCD-teleri, mis jääb klassi või kooli käsutusse.

Võistlust peeti kümnendat korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles