4H noored külastasid Lõpe talusid ja tähistasid 25. aastapäeva

Anu Jürisson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
4H noored käisid külas Saare talus, Oidrema mõisas, tegid Lõpe koolimajas jäätist. Juhendajatele jagati ühingu 25. aastapäeva puhul Kose kultuurikeskuses teenetemärke.
4H noored käisid külas Saare talus, Oidrema mõisas, tegid Lõpe koolimajas jäätist. Juhendajatele jagati ühingu 25. aastapäeva puhul Kose kultuurikeskuses teenetemärke. Foto: Erakogu

Noorteühingu Eesti 4H klubid tegid sel kuul väljasõidu Pärnumaale Lõpele ja Oidremale, pidasid Kosel noorteühingu 25. aastapäeva. Nad võtavad aasta kokku 2.–3. detsembril Pärnumaal Tootsis korraldataval päkapikupäeval.

Pärast traditsioonilist 4H laulu esitamist Lõpe koolimajas jätkus väljasõit Saare tallu, et näha seal aprillis sündinud vasikas Hubertit, kes oli vahepeal 360 kilo juurde võtnud. Järgmine peatus tehti Oidrema mõisas, kus perenaine Marika Erismaa näitas kanu ja kukkesid, rääkis mõisa ajaloost ja kummitustest, pakkus noortele enda küpsetatud leiba ja oma talu piima.

Päev kulmineerus Lõpe koolimajas seltskonnamängude ja jäätiseteo töötoaga Mirjam Pikkmetsa juhatusel.

Järgmine päev viis 4H eestvedajad Kose kultuurikeskusesse. Ühingu 25. aastapäevale olid palutud kõik klubide juhendajad, toetajad ja ühingu tegevusele kaasaaitajad. Tänusõnad ütlesid ühingu tegevjuht Gerda Vares ja juhatuse esinaine Kadri Tomingas.

Pärnumaa klubi juhendajatest said hõbedase teenetemärgi Ellen Kupar, Grete Tomson ja Karoliine Kask. Kuldse teenetemärgi pälvisid Sirje Kaska, Kalli Rõõmusaare, Inga Raudsepp ja Ülo Raudsepp. Kuldse teenetemärgi pärg anti Helle Vendile. Pikaajalise 4H klubi juhendamise eest tänati Riina Kappakut ja Ülle Varikut.

"Taas ootab ees viis aastat vabatahtlikku tööd kodukohtades, aga juba uute tegemiste ja tegijatega," märkis Tootsis toimetav piirkonnajuht Inga Raudsepp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles