Juhtkiri: Pärnumaa hääl riigikogus (1)

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Vastavalt valimisõiguslike elanike arvule on Pärnumaa valimisringkonnast valitud kaheksa riigikogu liiget, kes siis jagunevad võimuliidu ja vastasleeri vahel. 2015. aasta valimised ei läinud Pärnumaale väga hästi: kaotasime kaks mandaati, mis läksid üleriigilisele jagamisele.

Kaotuse põhjus oli asjaolu, et mitu erakonda ei suutnud Pärnumaalt koguda kahe mandaadi jagu hääli. Eriti nigel on lugu siis, kui valimisnimekirja veab kandidaat, kes võtab isikumandaadi, kuid ülejäänud nõrk edurivi ei suuda teise mandaadi jagu hääli korjata.

Tagantjärele võib öelda, et vaatamata kahe mandaadi kaotusele, esindasid võimuliidus Pärnumaad inimesed, kes oskavad ega karda häält teha: Toomas Kivimägi, Andres Metsoja, Mark Soosaar ja Jüri Jaanson. Pärnumaa häält oli kuulda ja koalitsiooni vahetudes on laual Pärnumaa seisukohalt mitu tähtsat ettevõtmist, mis vajavad otsustajate toetust.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles