Kingitud jõulupuu jõudis Kikeperast pärale

Lauri Habakuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärast umbes kuuetunnist tihedat tööpäeva seisis tänavune Pärnu jõulupuu uhkelt linnasüdames.
Pärast umbes kuuetunnist tihedat tööpäeva seisis tänavune Pärnu jõulupuu uhkelt linnasüdames. Foto: Andrus Kumel

Eile hommikul kella üheksa aegu algas Surju vallas Kikepera metsas tihe töö, sest Pärnu Keskväljakule jõudis tänavune jõulukuusk. Kuus tundi hiljem oli suvepealinn jõuludeks valmis: kuusk seisis uhkelt linnasüdames.

Et pinnas on praegu metsas äärmiselt pehme, võttis kuuse paarikümne kilomeetri kaugusele linna sõidutanud treiler koha sisse metsavahelisel teel, puu kasvukohast natuke eemal. Nii haakis käänulist sopast teed pidi lähemale sõitnud ekskavaatorijuht peatse jõulukuuse rihmade abiga kopa külge, et toimetada see sealsamas sirguvate paarimeetriste pereliikmete juurest sõidukini, mis Kikepera kuuse linna tähtsat rolli täitma viis.

Pärast saetööd sai kopamees teda väljast ülimalt keskendunult abistanud kolleegide hõigatuste saatel tuldud teed mööda sõiduvahendini vedada. Lõunaks oli kuusk treileril ja umbes tunnine sõit võis alata. Nagu president või mõni muu tähtis tegelane alustas puu reisi Pärnusse, ümberringi kollaste sähvivate vilkuritega autod.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles