Raskelt haige naine ei saanud mitme päeva kestel abi

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu haigla.
Pärnu haigla. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Haruldasse tõppe haigestunud naise lähedased pole rahul Pärnu haigla erakorralise meditsiini osakonna (EMO) ja kiirabi töötajate käitumisega ning leiavad, et tema muret ei võetud tõsiselt. Haigla palub vabandust, kuid leiab, et diagnoos pandi patsiendile piisavalt kiiresti ning enne seda raviti sümptomeid, nii nagu tavaks on.

Septembri viimasel neljapäeval tuli Ingemaril (perekonnanimi toimetusele teada) kutsuda oma emale Liivile kiirabi, sest ema oksendas ja tundis end teist päeva järjest halvasti. 

EMOs koheldi ema poja sõnul halvasti. «Ta lubati keset ööd koju, aga ema kukkus uuesti kokku,» lausus Ingemar ja tõdes, et seejärel jäeti ema siiski haiglasse. Poega pani imestama, et pärast kokkukukkumist tulid emale appi vaid turvatöötaja ja üks arst, kes aitasid naise tagasi voodisse viia. Midagi muud Ingemari sõnul Liiviga ei tehtud. «Emale öeldi, et alkoholism, kuigi ema pole elu sees joonud,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles