Täiskasvanute gümnaasiumid vahetavad Pärnus kogemusi

Raido Keskküla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu täiskasvanute gümnaasium
Pärnu täiskasvanute gümnaasium Foto: Urmas Luik

Täna toimub Pärnus Strandi hotelli konverentsikeskuses Eesti täiskasvanute gümnaasiumide uurimistööde ja praktiliste tööde seminar. Kord aastas toimuva kokkusaamise eesmärk on koondada täiskasvanute gümnaasiumide õpetajad ja õpilased kogemuste vahetamiseks-jagamiseks.

"Viiendat korda toimuval seminaril toimuvad õpitoad nii õpetajatele kui õpilastele," vahendas Pärnu täiskasvanute gümnaasiumi projekti- ja noorsoojuht Ulla Lehtsaar.

Õpilasi juhendavad Endla teatri näitleja Kaili Viidas teemal "Kuidas avalikult esineda" ja Kadri Ilves kiirlugemiskoolist teemal "Kuidas nauditavalt õppida".

Õpetajate õpituba juhib Tartu ülikooli Pärnu kolledži uurimiskeskuse juhataja Kandela Õun, teemaks "Minu kogemus juhendajana".

Samuti tulevad seminaril ettekandele õpilaste huvitavamad uurimis- või praktilised tööd. Tänavu saab kuulata ülevaadet Tallinna täiskasvanute gümnaasiumi õpilase Evelin Kungla uurimistööst "Eestlased Everestil" ja Marina Eliase praktilisest tööst "Iluuisutamise kava koostamine" ning Pärnu täiskasvanute gümnaasiumi õpilase Moonika Pärna uurimistööst "Tori hobune", Taimi Sellini praktilisest tööst "Pidžaamapidu", Sandra Siinmaa loovtööst  "Lasteraamat eesti ja inglise keeles! "Taeva pagar/ Sky-baker"" ja Jargo Paikla praktilisest tööst "Pärnu oikumeenilise naiskoori audio-CD väljaandmine".

Üle-eestilise seminariga soovitakse mitmekesistada täiskasvanud õppijate eneseharimist ja tõsta nende motivatsiooni õppida.

Päeva lõpus salongiõhtul kohtuvad Pärnu täiskasvanute gümnaasiumi vilistlased, töötajad ja sõbrad. Salogiõhtuga pannakse punkt kooli 95. aastapäeva tähistamisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles