Kutsevõistlusel kolmanda koha pälvinud noormees ihkab tuleval aastal võita

Kadrin Karner
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erik Naissaar.
Erik Naissaar. Foto: Mailiis Ollino

Pärnumaa kutsehariduskeskuse õpilane Erik Naissaar, kes sel aastal pürgib oma ideega "Ajujahile", tuli nädala keskel Tallinnas toimunud elektrooniku kutsemeistrivõistlustel kolmandaks, kuid kinnitas, et tuleval aastal läheb ta võistlusele esikohta püüdma.

Parim elektroonik 2016 on Rene Uring Tallinna polütehnikumist. Teise koha saavutas samas koolis õppiv Valter Õunapuu.

"Järgmisel aastal soovin noore meistri võistluselt tuua raudse võidu," ütles Naissaar, kelle sõnul sel aastal noore meistri võistlust ei toimunudki: end sai proovile panna vaid parima elektrooniku võistlusel. Äsjane võistlus oli noormehele esimene kutsekoolidevaheline võistlus.

Mõõduvõtul pani oma võimeid proovile kuus võistlejat, kes pidid kahe tunni jooksul koostama võistlusülesandes ette nähtud trükiplaadi. "Mina olin ainus, kes ettenähtud trükiplaadi kahe tunniga koostada suutis, aga kuna kohtunikud nägid, et ülejäänud võistlejad pole veel valmis, anti ülesande lõpetamiseks pool tundi lisaaega," selgitas Naissaar. Ta tunnistas, et ei ole tegelikult kolmanda kohaga rahul, sest arvab, et tema töö sai korrektsem kui kaasvõistlejate oma.

Parim elektrooniku kutsemeistrivõistlused peeti Eesti Näituste messikeskuses korraldatud Instrutec 2016 messil. See võistlus on mõeldud kutseõppeasutuste õpilastele, kes õpivad elektroonika ja automaatika või info- ja kommunikatsioonitehnoloogia valdkonna erialal, ning kutsekeskharidusõppe, kutseõppe keskhariduse baasil või töökohapõhise õppe õpilastele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles