Piccadilly kohvikus näeb naisi baaris

Teet Roosaar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kersti Kinksi keraamika.
Kersti Kinksi keraamika. Foto: Erakogu

Pärnu kesklinnas Piccadilly kohvikus avati Kudrun Vungi ja Kersti Kinksi ühisnäitus "Naised baaris", Vungi tutvustab vaatajatele akvarell- ja Kinks portselanmaale.

"Mõni näitus sobib paremini päris interjööri. Näitusesaalis tekiks teistsugune ruum, mis otsekui sunniks sind teosega suhtestuma. Kohvikus jääb sulle alati valik, kas mööda vaadata, lihtsalt vaadata, intensiivsemalt vaadata või koguni arutlema jääda," selgitas Kinks kohvikus eksponeerimise võlusid.

Kel soov pikemalt vestelda, võib pildi või portselantaldriku koju osta. Seinataldrikud on kasutatavad vaagnana, sest nad on läbinud korduvalt 800kraadise ahjupõletuse. "Dekoori püsimise huvides ei peaks neilt ainult noa ja kahvliga sööma," täpsustas Kinks.

Vungi ja Kinks on Tartu kunstnikud, ühisnäituse objektid on eri ajastutest ja kultuuridest pärit naised. Kõigil neil on mingi lugu jutustada ja nad on baari tulnud selleks, et üksteise ja vaatajatega suhelda.

Näitus on Pärnus novembris ja detsembris, kolides järgmisel aastal Tallinna kohvikusse Kohalik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles