Silvia Paluoja: Korteriuksest välja ehk märka naabrit

Silvia Paluoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silvia Paluoja.
Silvia Paluoja. Foto: PP

Alanud ühisnädala märksõnad on “Märka naabrit”, heategevuskampaaniat veavad külaliikumine Kodukant, vabatahtliku tegevuse võrgustik ja veebipõhine tugikeskkond MTÜ Helpific. Hoogtegevusega ärgitatakse kortermajade elanikke nägema kodu ja heaolu laiemalt kui vaid oma korter ja pere, aga küllap on selletagi ühismajades abikäe ulatajaid seda vajajaile. Ent neis on ka rohkem möödaelamist kui niisama suure rahvahulgaga külas, kus üleaedne on rohkem silma all kui linnamajas korteriseinatagune elanik.

Meie korrusmajas elab memm, kellel tõstan poekandami ukse taha. Ta on ütlemata tänulik ja tema abistajaid on teisigi. Kui pikemaks ära sõidan, võtab trepikojanaaber posti enda hoiule.

Korterelamus tuntaksegi parimal juhul vaid oma trepikoja inimesi, aga ikkagi võib mõni neist olla päevi silmapiirilt kadunud, kuni elanikud häiret tõstavad. Äärmuslik näide on nagu varnast võtta ajast, mil märkasin, et naaber pole mitu päeva postkastist ajalehti võtnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles