Olav Harjo: Kas sina tahad kiiremat internetti?

Olav Harjo
, Digitee konsultant
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olav Harjo.
Olav Harjo. Foto: PP

Selle küsimuse peale võiks Pärnumaalt kosta 15 000 “jaa-d”, sest just nii palju on maakonnas aeglase ühenduse või üldse internetiühenduseta maju. See on väga suur hulk, mistõttu kannatab siinsete inimeste ja majanduse heaolu.

Tehnilise järelevalve ameti andmeil puudub 80 protsendil Pärnumaa majadest kiire internetiühendus. Kui vaatame, kuidas mõjutab kiire internetiühenduse olemasolu ettevõtlust, inimeste tööd, õppimist ja muid tegemisi, on Pärnumaa ajale jalgu jäänud ja ülejäänud maakondadest maas. Harjumaaga Pärnumaad võrrelda ei saa, sealsete ühenduste kvaliteet on tunduvalt parem.

Kiire internetita ei saa inimesed ligi teenustele, mida pakutakse. Kõige lihtsam näide on teleri vaatamine, aga ka lastele antud internetipõhised koolitööd, videokõned. Need pole võimalikud, kui ühendus on hüplik ja pilt hangub. Firmade puhul on kehva ühenduse puhul võimatu andmebaaside haldamine, tootmiste võrku ühendamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles