Kohalikud siidritoojad ei lase end alkoholi aktsiisitõusust heidutada

Anu Villmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tori Jõesuu siidri- ja veinitalu omanik Karmo Haas loodab parimat ja usub, et tarbija ei jäta pärast mõningast hinnatõusugi kodumaist käsitöösiidrit ostmata.
Tori Jõesuu siidri- ja veinitalu omanik Karmo Haas loodab parimat ja usub, et tarbija ei jäta pärast mõningast hinnatõusugi kodumaist käsitöösiidrit ostmata. Foto: Mailiis Ollino

Pärnumaa siidrivabrikandid usuvad, et kodumaiste väiketootjate toodangut hindavad tarbijad ei jäta pärast hinnatõusu siidrit või veini ostmata.

Tori Jõesuu siidri- ja veinitalu peremees Karmo Haas peab lahjade alkohoolsete jookide aktsiisi tõusu ühelt poolt paratamatuks, kuna see on üks viise täita riigieelarvet. Teisalt pole Haasa meelest õige maksustada suur- ja väiketootjaid ühtemoodi.

“Kuigi pidevalt räägitakse väikeettevõtluse ja uute äride ellukutsumise toetamisest, vähendab ühe puuga maksustamine kindlasti pisemate ettevõtete kasvu- ja elujõulisust,” leidis Haas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles