Lottemaa teemapark sai ehituseks vajamineva raha

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lotte animafilmi loojad Heiki Ernits ja Janno Põldma koos Lottega Pärnus Munamäel lumelinna ehitust jälgimas.
Lotte animafilmi loojad Heiki Ernits ja Janno Põldma koos Lottega Pärnus Munamäel lumelinna ehitust jälgimas. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Ettevõtluse arendamise sihtasutus (EAS) eraldas Pärnu lähistele Tahkuranna valda kavandatava Lottemaa teemapargi ehituseks vajamineva raha, enam kui kolm miljonit eurot ehk ligi 50 miljonit krooni.

Päris Lottemaa ehitus mõistagi veel ei käi, küll aga olid Janno Põldma ja Heiki Ernitsa loodud tegelased inspiratsiooni jagamas võistkondadele, kelle kätest sündis Munamäe parki Lotte lumelinn, vahendas ERR.ee "Aktuaalset kaamerat".

"Meiepoolne lumelinna ehitajatele antud inspiratsioon andis meile nii palju inspiratsiooni, et me võiks seda Lottemaad siiski ka talvel rohkem lahti hoida kui me esialgu oleme plaaninud," rääkis "Leiutajateküla Lotte" autor Heiki Ernits.

Mai lõpust juuni alguseni Lotte sõpru võõrustav teemapark tuleb Pärnust nelja kilomeetri kaugusele Tahkuranna valda ning on Leiutajateküla, millist autorid filmi ja raamatut luues ette kujutasid. Seal kohtab nii maisipulkade masinat, Oskari töökoda kui ka Klausi reisikohvrit, mis andis inspiratsiooni tänasele võitjameeskonnale Sauga vallast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles