Draamakonkursi võitsid Sütevaka ja vabakool

Teet Roosaar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu vabakooli 7.-8. klasside võistkond draamakonkursil.
Pärnu vabakooli 7.-8. klasside võistkond draamakonkursil. Foto: Erakogu

Pärnu vabakooli korraldatud ülelinnalise põhikooliõpilaste draamakonkursi võitis 5.–6. klasside arvestuses Sütevaka humanitaargümnaasium ja 7.–8. klasside arvestuses vabakool.

Humanitaargümnaasiumi võistkonda kuulusid Lisanna Jepiselg, Kaspar Ojasoo, Katarina Käärid, Simona Saavik ja Elis Vaher. Teise koha vääriliseks pidas žürii Vanalinna põhikooli, kolmandaks tuli Ülejõe põhikool.

Vanemate õpilaste vabakooli võistkonda kuulusid Erick-Marck Must, Erik Semelson, Nele Must, Griseldis Jevsejeva ja Anabel Viherpuu. Teise koha pälvis Kuninga tänava, kolmanda koha Vanalinna põhikool.

Draamakonkursi teema oli "Rekvisiit". "Pimesi tuli valida kotike suvaliste esemete ehk rekvisiitidega, millest inspireerituna pidi poole tunniga esitamiskõlbliku näitemängu vormima," selgitas üks konkursi korraldajatest, vabakooli õpetaja Ott Kilusk.

Kiluski sõnutsi on draamakonkursi suurim väärtus mängulust, mis käivitub teadmisest, et kõik peab toimuma siin ja praegu. "Oluline koht on improviseerimisoskusel ja lavalisel leidlikkusel," lausus ta.

Etteasteid hindas žürii, kuhu kuulusid Endla teatri dramaturgid Anne-Ly Sova ja Piret Verte, näitleja Ireen Kennik ja peanäitejuht-lavastaja Ingomar Vihmar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles