Piret Lille: Tammiste küla austab elanike soove

Piret Lille
, Tammiste-Veskimetsa Külaseltsi MTÜ liige
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piret Lille.
Piret Lille. Foto: PP

Vastuseks Sauga vallavolikogu 20. oktoobri otsusele, millega vald lõpetas ühinemiskõnelused Pärnu linnaga, on Tammiste elanikud koostanud vallale avalduse ja vastava eelnõu, millega soovitakse Tammiste küla eraldamist Sauga vallast ja selle liitmist Pärnuga. Avaldus on vastavuses kohaliku omavalitsuse korralduse seaduse ja haldusreformi seadusega.

Tammiste küla piirneb Pärnu linnaga ja selle territooriumiosa elanikud on oma igapäevases asjaajamises ja teenuste tarbimise nagu töökoha, lasteaia, kooli, huviringide, bussiliikluse, kultuuri, kaubanduse kaudu tihedalt seotud Pärnuga. Praegu on paljud külaelanikud nende teenuste tarbimiseks Pärnu sissekirjutusega ja see ehk näitabki kõige ilmekamalt probleemi olemust Tammiste külas.

Toon näite, et statistikaameti 2011. aasta avaliku andmebaasi järgi käis iga päev Sauga vallast Pärnu linna tööle 1020 ja vastupidi, linnast valda, 261 elanikku. See-eest liikus 2011. aastal töörändega Sauga vallast Sindi linna vaid 24 ja Tori valda 15 elanikku. Vastupidise liikumise näitajad olid 33 ja 12. Tolleaegne Sauga valla elanike koguarv oli 4059. Sellest nähtub, et Sauga valla ja kindlasti linnapiiri äärse Tammiste küla elanikud on enam seotud Pärnu kui Sindi linna või Tori vallaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles