Video ja fotod: Linnabussi ja sõiduauto kokkupõrkes said viga jalakäija ja kaks bussireisijat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reedel kell 16.45 põrkasid Pärnus Oja ja Kaevu tänava ristmikul kokku linnaliinibuss number 14 ja sõiduauto Ford Mondeo, mis paiskus seejärel otsa ülekäigurajal teed ületanud jalakäijale.

Mööda Oja tänavat liikunud ühissõiduk sõitis suunaga Pärnu haigla poole. 27aastase mehe juhitud sõiduauto tuli mööda Kaevut Rääma tänava poolt.

Avariid pealt näinud mees rääkis vahetult pärast õnnetust, et bussile ette sõitnud Ford paiskus vastu ülekäigurajal teed ületanud meest, tegi seejärel mitu piruetti ja jäi pidama ristmikust kümmekonna meetri kaugusel.

Sõidukilt löögi saanud 42aastane mees lebas avariikohast umbes kümne meetri kaugusel, teda tabanud auto kõrval. Mees oli teadvusel ja adekvaatne, kuid kurtis valu seljas. Kiirabi saabumiseni temaga vestelnud naisele ütles ta, et sai löögi vastu selga. 

Bussijuhi sõnul tuli õnnetus talle väga ootamatult. "Hakkasin peatuses seismajäämiseks juba hoogu maha võtma, kui auto järsku Kaevu tänavalt ette sõitis," lausus bussijuht. "Pidurasin küll, kuid kahjuks pidama ei saanud."

Bussijuht autolt löögi saanud meest ei näinud. "Kogu mu tähelepanu oli mulle ette sõitnud autol," ütles ta.

Peale viga saanud jalakäija viidi kiirabiga haiglasse kaks ühissõidukis olnud 64aastast naist. Bussis püsti seisnud reisijad paiskusid kokkupõrke järel mitu meetrit ettepoole üksteisele otsa.

Fordi roolis olnud noormees tunnistas oma hooletust. "Tulin mööda Kaevu tänavat ja olin režiimis, nagu sõidaksin mööda peateed," rääkis silmanähtavalt nördinud, kuid juhtunut rahulikult kirjeldanud Fordi juht. 

Õnnetuspaigal oli liiklus häiritud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles