Ly Kivikas käis pealinlastele Kärdi farmi väärt lehmapiima pakkumas

Silvia Paluoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Meie lehmadel on head geenid, järelkasv tuleb oma karjast,” seletab OÜ Kaisma tegevjuht Ly Kivikas.
“Meie lehmadel on head geenid, järelkasv tuleb oma karjast,” seletab OÜ Kaisma tegevjuht Ly Kivikas. Foto: Urmas Luik

Kärdi laudas ampsavad mustavalgekirjud lehmad isukalt ninaesist, vastu annavad nad aastatoodanguna üle kümne tonni piima. Toota – see ongi siinse 400pealise lüpsikarja elu mõte. Tingimused on head, osaühing renoveeris aastatel 2005–2012 jõudumööda farmihooned vasikalaudast lüpsilaudani, ümbrus on asfalditud ja suvel õitsevad platsil lilled.

Piimakarjakasvataja OÜ Kaisma on piirkonna suurim tööandja, ligemale 30 töötajast üle poole on seotud lauda ja loomadega.

“Seda ei saa öelda, et töö laudas on raske, aga vastutus on suur,” nendib osaühingu loomakasvatusjuht Peep Tinn.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles