Autojuhtidest vennad võtsid kätte ja lõid rahvusvaheliste vedude firma

Silvia Paluoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
KV Transpordi logistik Vallo Kägu (paremal) seisab onu Uudo Kägu kõrval hiljuti ehitatud soojas ja avaras töökojas.
KV Transpordi logistik Vallo Kägu (paremal) seisab onu Uudo Kägu kõrval hiljuti ehitatud soojas ja avaras töökojas. Foto: Urmas Luik

Autojuhtidest vennad Uudo ja Ülo Kägu ei jäänud kolhoosi otsa saades ootama, mis edasi saab, vaid võtsid kätte ja lõid oma firma, osaühingu KV Transport, milles K võrdub Käo ja V tähistab vendi. Sellise kirjaga rekad mõõdavad maanteid Baltikumis, Poolas, Tšehhis. Firmas teenib leiba paarkümmend meest. Tallinnas logistikakontoris korraldab kauba liikumist Ülo poeg Vallo Kägu.

“KV Transport sõidab hästi palju Pärnust läbi, aga enamik kliente on meil mujalt. Võib- olla siin ei teatagi, et see on oma maakonna firma,” möönab Vallo Kägu. “95 protsenti on meil rahvusvahelised veod, kaupa leidub igasugust. Oleme korraldanud nii, et autojuhid saaksid nädalavahetuse kodus perega veeta.”

Vallo on enda jutu järgi isa kõrval garaažis ja autodega üles kasvanud ja jäigi perefirmasse ametisse. Tema vennad tegelevad Leviras teleülekannetega ja on alailma ratastel, Kulno on teletootmisosakonna juht ja Leho vastutav insener. Kõik nad on tuule tiibadesse saanud nendeaegsest Kaisma põhikoolist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles