Raamatukogu võõrutab lapsi nutiküürust

Silvia Paluoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Lapsed on hakkajad ja neile meeldib siin meisterdada,” näitab Kaisma raamatukogu juhataja Sirje Sõnajalg värvikaid meistritöid.
“Lapsed on hakkajad ja neile meeldib siin meisterdada,” näitab Kaisma raamatukogu juhataja Sirje Sõnajalg värvikaid meistritöid. Foto: Urmas Luik

Kergu lasteaia-algkoolimaja alumisel korrusel kunagises klassitoas töötab Kaisma raamatukogu. Kohanimed jagunevad kahe küla piiril nii, et ajavad võõra segadusse. Kergu oli aastatel 1977–1987 Kaisma osa ja veel kaugemal ajas oli siin kaks mõisat, mille nagu südame ümber tuksub kaks asulat.

“Oleme külaraamatukogu, aga kaudselt võib meid nimetada kooliraamatukoguks, sest lapsed käivad siin vahetundide ajal ja pärast tunde. Teevad aega parajaks, ootavad oma busse ja mina kasutan seda aega nendega meisterdamiseks,” näitab raamatukogu juhataja Sirje Sõnajalg suurt lauda, millel on pooleli mahuliste kodupiltide kleepimine-värvimine munakarpidest.

Vaimuvaramus on ligemale 8000 raamatut, mitmele huvirühmale sobivad ajakirjad-ajalehed peale selle. Aastas saab peamiselt Kaisma, Kergu ja Kõnnu rahvast teenindav kogu muretseda uudiskirjandust paari tuhande euro eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles