Tulevases muuseumis näeb tuletõrjeühingu lippu

Silvia Paluoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Tuletõrjeühingu lipu tikkisid 1928. aastal kohaliku naisseltsi liikmed,” näitab Kaisma rahvamaja juhataja Imbi Tõnisson väärtuslikku museaali.
“Tuletõrjeühingu lipu tikkisid 1928. aastal kohaliku naisseltsi liikmed,” näitab Kaisma rahvamaja juhataja Imbi Tõnisson väärtuslikku museaali. Foto: Urmas Luik

Tuisueided Anna ja Minna valmistuvad prooviks, sest Vändra valla lasteaedade mudilaste jõulumaal tuleb neil jõuluvana üles äratada. Esimene etteaste on pärast esimest adventi sama aida juures, kus Kaisma Võsateater suveetendusi annab. Tuisueided, Kaisma rahvamaja juhataja Imbi Tõnisson ja taluperenaine Marika Kruusmaa on kogenud võsateatrilised ega vaja rolli elamiseks pikka aega. Naiste mõtted on kinni aastalõpu üritustes.

“Teeristi panime kuuse üles, meie inimesed kogunevad sinna vana aastat ära saatma ja uut vastu võtma. Sealt on neil hea rahvamajja peole tulla,” seletab Imbi. “Eakatele teeb vald alati jõululõuna, õpime Kapriisiga jõululaule ja anname kontserdi, eelmistel aastatel on meie jõulukontsert olnud kirikus, aga seekord tuleme publiku juurde, kes on siin majas juba olemas.”

Kultuurikolde kodulehe järgi käivad harjutamas eakate lauluring Laulusõbrad, naisansambel Kapriis, rahvatantsurühm Rõõmsameelsed, line-tantsijad ja rahvamaja käepikendus MTÜ Kultuuriselts Kerkau, mille egiidi all tegutseb kogu riigis tuntud Võsateater. Aga Kerkau ei tee ainult teatrit, vaid kogub ja säilitab ajaloo-, haridus- ja kultuuripärandit ning keerutab mõtteid muuseumitoa loomisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles