Rail Balticu koridori tasub tõsiselt suhtuda

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolme maakonda läbiva Rail Balticu ehitus algab kava kohaselt aastatel 2018-2019. Raudtee peaks valmima hiljemalt 2025. aastaks.
Kolme maakonda läbiva Rail Balticu ehitus algab kava kohaselt aastatel 2018-2019. Raudtee peaks valmima hiljemalt 2025. aastaks. Foto: Hendrikson & KO

Pärnumaad läbib kiirraudtee Rail Balticu koridor 109 kilomeetri pikkuses, teisipäevast aasta lõpuni on maakonnaplaneering ja selle keskkonnamõju hindamise aruanne avalikult väljas.

“Kõik küsimused Rail Balticu koridori kohta ja vastuväited tuleb teha avaliku väljapaneku käigus, nelja nädala jooksul ehk siis 29. novembrist 29. detsembrini,” rõhutas maavalitsuse planeeringute talituse juhataja Tiiu Pärn.

Teemaplaneeringute lehel avanevad Rail Balticu lõigud omavalitsuste kaupa, nii et eraldi lingid on Pärnu linna ja Sauga, Häädemeeste, Saarde, Surju, Paikuse, Tahkuranna, Are, Tori, Tootsi ja Vändra valda läbima mõeldud raudteekoridori kohta. Jooniseid saab arvutiekraanil suurendada ja iga lõiku täpselt uurida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles