Ilmaolud muutuvad talvisemaks, sõiduolusid halvendab tugev tuul

Raido Keskküla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nädala teisel poolel tuleb sula.
Nädala teisel poolel tuleb sula. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Ilmateenistuse teatel muuutuvad homme päeval ilmaolud talvisemaks. Temperatuuri languse tõttu suureneb teedel libeduseoht ja sõiduolusid halvendab päeva jooksul järjest tugevamaks tõusev tuul.

Homme suundub aktiivne madalrõhkkond Soomest üle Peterburi Kesk-Venemaale ja Eestit katab selle lääneserv. Öösel sajab vihma ja lörtsi, Kirde-Eestis lund. Lääne- ja loodetuul järk-järgult tugevneb, hommikuks on rannikul puhanguid 15, saartel kuni 18 m/s. Õhutemperatuur langeb hommikuks –1 kuni +2 kraadini.

Päeva jooksul tuul tugevneb. Loode- ja põhjatuule puhanguid on rannikul 15, saartel 20 m/s. Õhtul suureneb tuul tormiks: sisemaal on puhanguid 12–15, rannikul 20, saartel kuni 25 m/s. Läänemerel tõuseb torm 28 m/s. Aeg-ajalt sajab lörtsi ja lund. Sadu on sisemaal enamasti nõrk, tugevam võib olla Virumaal. Õhutemperatuur on ennelõunal 1 kuni +1, pärastlõunal langeb kuni –3 kraadini.

Esmaspäeval eemaldub madalrõhkkond kaugemale Venemaale ja samal ajal puhub öösel väga tugev loode- ja põhjatuul. Puhanguid on sisemaal 15, pole välistatud kuni 18 m/s, rannikul 25 m/s. Läänemere ääres pole välistatud veel tugevamad tuuleiilid. Vahetevahel sajab lund, saarte rannikul ka lörtsi. Päeval on sajuhooge hõredalt. Tuul annab järele alles pärastlõunal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles