Allar Raja krooniti pikamaasõudmise meistriks

Mirell Põlma
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Allar Raja.
Allar Raja. Foto: Liis Treimann / Postimees

Viljandi spordihoones selgusid laupäeval, 26. novembril Eesti parimad pikamaasisesõudjad. Mitmes võistluskategoorias jõudsid pärnakad poodiumile. Olümplastest oli stardis Allar Raja, kes krooniti Eesti meistriks.

C-klass ehk 13–14aastased noorsportlased ja invasõudjad võistlesid 3000meetrisel distantsil, ülejäänud 6000meetrisel.

Paranaissõudjate meistritiitli noppis Birgit Näppi Pärnu sõudeklubist. Meeste seas sai pronksiväärilise tulemuse Agor Tettermann (Pärnu SK).

Tüdrukute C-klassi arvestuses saavutas Janeriin Nõmmsalu (Pärnu SK Kalev) teise koha.

Tüdrukute B-klassis sõudis end kindlalt poodiumi kõrgeimale astmele pärnulanna Annabel Aron, edestades järgmist neidu üle 40 sekundiga.

Noormeeste A-klassi arvestuses sai hõbedaväärilise tulemuse kalevlane Rain Harjus, kaotades võitjale paari sekundiga. Neidude A-vanuseklassis saavutas kolmanda koha Greta Jaanson (Pärnu SK), kes pidi viljandlase Kärolyn Mäesaare ja tartlase Leena Katteli paremust tunnistama.

Naiskergekaallaste kategoorias (kuni 61,5 kilo) võitis Anni Rava (Pärnu SK).

Kolmapäeval 50 aasta juubelit tähistanud teenekas sõudetreener Tatjana Jaanson (Pärnu SK) tegi endale ilusa sünnipäevakingituse, kui võitis üle 50aastaste naisveteranide arvestuses meistritiitli.

Naiste parim oli Liisu Mitt Pärnu sõudeklubist, kes seljatas lähima konkurendi 50 sekundiga.

Meeste esikolmik koosnes seekord kalevlastest. Meistritiitel läks ootuspäraselt Allar Rajale. Hõbemedalile sõudis Joosep Laos ja pronksile Sten-Erik Anderson.

Olgugi et Tõnu Endreksoni, Andrei Jämsät ja Kaspar Taimsood stardis polnud, sai Laose kinnitusel enda vormi teiste omadega sellegipoolest võrrelda. „Pidin võtma, mis võtta oli. Raja on ikkagi eliitsõudja,“ tõdes koondisse pürgiv pärnakas, kes õpib Tartu ülikoolis hambaarstiks.

„Võistluse järel oli hea tunne. Seekord pildituks ei sõitnud,“ kommenteeris Laos. „Kohaga jäin rahule, ajaga mitte eriti, kuigi varem pole ma sügiseti nii kiiresti sõitnud.“

Pikamaasõudmise meistrivõistlused olid ühtlasi Telia sarja esimene etapp. Järgmine toimub Pärnu Kuninga tänava põhikooli võimlas 17. detsembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles