Politsei pidas Ikla piiripunkti lähedal kinni purjus bussijuhi

Raido Keskküla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti peatab uue koroonaviiruse leviku tõkestamiseks 17. märtsist 14. aprillini kogu rahvusvahelise reisijateveo, teatas peaminister Krišjānis Kariņš laupäeval ajakirjanikele.
Läti peatab uue koroonaviiruse leviku tõkestamiseks 17. märtsist 14. aprillini kogu rahvusvahelise reisijateveo, teatas peaminister Krišjānis Kariņš laupäeval ajakirjanikele. Foto: Toomas Huik / Postimees

Eile päeval pidas politsei Ikla piiripunkti lähedal kinni liinibussi, mille roolis oli alkoholijoobes juht. Bussis oli vastava juhtimisõigusega naine, kes sõitis sellega piiripunktini.

Delfi andmetel oli tegemist Ecolinesi bussiga.

Kell 15.01 teatas liikleja politseile, et Tallinna–Pärnu–Ikla teel liigub liinibuss, mille juhi sõidumaneer äratas kahtlust: pidurdas järsult ja tekitas teel olles ohtlikke olukordi. Politsei pidas bussi kinni nimetatud maantee 171. kilomeetril. Lääne prefektuuri pressiesindaja teatas, et 50aastane bussijuht oli tarvitanud alkoholi.

Politsei kõrvaldas mehe roolist. Iklani juhtis bussi D-kategooria juhiloaga naisreisija. Iklas võttis reisijad peale umbes tunni pärast saabunud teine buss, mis jätkas teekonda Riia suunas.

Pärnu politseijaoskonna välijuht Ailvar Vill tänab tähelepanelikku reisijat, kes märkas liikluses ohtlikku olukorda, andis sellest politseile teada ja tegi nii sammu meie teede turvalisemaks muutmisel.

„Rooli istudes teavad bussijuhid, et vastutavad peale iseenda ka reisijate turvalise teekonna eest. Seega peab iga juht eelkõige ise veenduma oma valmisolekus sõidukit juhtida. Kui on vähimgi kahtlus, et tervislik seisund ei ole selleks sobiv, tuleb sõit edasi lükata ja endale asendaja leida. Tööandjagi peaks siinkohal tegema kõik endast oleneva, et bussirooli taha ei istuks alkoholi tarvitanud juht,“ ütles Vill.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles